Blandat

29.04.2015 kl. 15:15

Veckoslutet var återigen riktigt bra. Det tredje sista före jag åker tillbaka till Finland. Var till Springbrook National Park, Surfer's Paradise och Coolangatta på lördagen med fyra andra tyskar och på söndagen for jag och kollade på en AFL match med en annan tysk som jag träffat tidigare. Mycket tyskar här i Australien bara så ni vet. Var än man far så finns det åtminstone en tysk. Har i alla fall fått öva min tyska också haha. 
Tänkte skriva om vad andra tycker om Finland och vad de vet om oss. Här är några exempel: 
- de flesta vet ungefär var Finland ligger, vissa har ingen aning. Mina före detta hostföräldrar hade kollat upp Finland på kartan före jag kom. Så att sånt. 
- har ni sommar? Är det inte jätte kallt? Frågor som jag faktiskt fått. De är många som tror att vi har typ vinter året om och kan inte tro att det kan vara runt 30 grader på sommaren. Och ja, det är tillräckligt varmt att simma i havet också. 
- Va? Talar ni svenska också? Hur är det möjligt? Det har faktiskt varit ytterst svårt att förklara vad en finlandssvensk är. Speciellt åt svenskar haha. 
- Det är sant, vi har ett super bra skolsystem. Man talar om det här i Australien också. 
- Alla är blonda och har blåa ögon. 
- Det att solen inte går alls ner eller alls upp är facinerande. 
Och här är några exempel på typiskt australienskt: 
- Vegemite
- Milo
- TimTams (sååå gott) 
- man sätter ie i slutet av orden. Ex. horsie, doggie, brekkie, pantie, undie... 
- Thongs (flipflops)
- Surfing! 
- mycket alkohol
- G'day mate, cheers
- barbequen 
O mycket mycket mer, men orkar inte komma på något mera. Ursäktar också om min svenska är dålig. Något som lite rostat under mina sju månader är nog min svenska och finska. Speciellt när jag skall tala haha. 
Har inte många dagar kvar här så skall försöka njuta! På veckoslutet åker jag i alla fall till Byron med sju andra tjerer. Hoppas bara vädret är bra. Ha det bra! :) 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Laura, 19år, Ekenäs

"Living a dream"

Kategorier

Senaste kommentarer

20.12, 08:48Några dagar kvar av Natte
28.10, 11:234 veckor av Sofia