Jobbet

08.11.2014 kl. 06:24

Mitt jobb här hos familjen går ut på lite allt möjligt. Ibland blir vissa dagar lite långtråkiga men för det mesta är ingen dag likadan. Så vad håller jag på med:
-åtminstone tre gånger i veckan kör jag till en matbutik som ligger i Bowral (ungefär 20km) för att hämta mat åt grisarna. Det är egentligen helt vanlig mat som bröd, frukter, grönsaker, kött som inte mera får säljas. Det är härifrån som familjen också får det mesta av sin mat. Gratis mat alltså! 
-matar hönsen, hundarna och grisarna varje dag
-kollar att grisarna elektriska staket (?) fungerar
-hjälper till i köket, städar
-är barnvakt nu och då och om det behövs skjutsar jag barnen till skolan och olika hobbyn
-annat farmjobb

Brukar vanligtvis vakna där 7 tiden och det är sjukt hur trött man är på kvällarna. Har egentligen inga arbetstider, jobbar lite nu och då. Ganska chill egentligen. Varför jag valde denna familj var väl för att de bor nära Sydney och åker ju tillbaka dit till julen. Längtar!! De verkade också jätte trevliga och det är de också, fast barnen är ganska bortskämda och ingen städar egentligen efter sig... Jobbet verkade också omväxlande plus att jag får lite extra pengar då jag hjälper till i huset. Får också mitt 2nd year Visa nästan gjort. Att vara wwoofer verkade också passa bra in såhär före jul och spenderar ju nästan inga pengar så. Plus att jag får uppleva saker som jag inte kanske annors hade fått. Ibland undrar jag ju nog varför jag är här då jag kunde t.e.x. ligga på en strand och jobba med något helt annat. Men jag klagar inte. Verkligen inte. Jag är ju ändå i Australien :D


Annat då? Var förra fredagen och terräng cykla med mamman och hennes kompisar i en s.k. bush. Inte det enklaste då terrängen var stenig, guppig och "backig". Slutade med att jag tvärbromsade med framhjulet och flög över cykeln. Ett djup sår i ena armbågen och flera blåmärken blev resultatet. Men roligt var det! 
Firade också Halloween och gjorde trick or treat med barnen. Har varit barnvakt ganska mycket, jobbat och bara njutit helt enkelt. Längtar sjukt mycket till jul och nyår men det är inte länge kvar mera. Snartsåsnart. 
Om ni vill kolla vad wwoofing är så klicka på länken: http://www.wwoof.com.au
Jag skriver mina inlägg på iPaden, vilket är sjukt trögt så inga bilder för tillfället. Men ska försöka få det fixat. :) 
Laura

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Laura, 19år, Ekenäs

"Living a dream"

Kategorier

Senaste kommentarer

20.12, 08:48Några dagar kvar av Natte
28.10, 11:234 veckor av Sofia