4 veckor

27.10.2014 kl. 07:22

Hej, jag lever fortfarande! :) Familjen som jag bor hos har nog wifi, men den är begränsad... 
Surf Camp var bra om man inte räknar med vädret. Det regnade eller var mulet fyra av fem dagar. På andra dagen stormade det. Elektriciteten for men som tur hade vi en lite bättre "lägenhet" med eget badrum, kök, tv. Lyxigt gemfört med hostel :D slutade med att sju personer kollade på film från en ipad. Vi hade två surflektioner per dag förutom på måndag och fredag då. Morgonmål, lunch och middag hörde till, vilket var supergott. Kan väl säga att jag kan surfa nu eller kommer upp på brädan åtminstone! Veckan var lyckad, med bra sällskap, stämning, bra ledare och super sista kväll. Jobbigt var det ju också, speciellt då vädret inte var det bästa, men det var verkligen värt 595$! 
Stannade i Sydney mellan fredag och lördag. Känndes nästan som att komma "hem" haha. Stannade på sama hostell som jag bodde på den första ena och halva veckan. Skönt att ha wifi igen efter fem dagar utan nät.

På lördag morgon skulle jag ta tåget till en stad kallad Moss Vale, men det fick bli buss istället p.g.a. något arbete. Har nu bott hos en familj i lite över en vecka och kan väl säga att jag trivs helt bra! Det är ju alltid lite konstigt att bara början leva med några random människor, men det har gått förvånansvärt bra. De har en stor farm, med grisar, kor, två hästar, gäss, ankor, höns, lamm, alpackor och två hundar, som fick valpar på måndagen. De har fyra barn, två flickor som är 3 och 7 och två pojkar som är 8 och 10. Själv sover jag i en "shed". Delade första natten rum med en amerikansk flicka och har efter det delat rum med en svensk flicka som också lärt mej typ allt. Kul med sällskap! Men hon åker bort denna vecka. Till mina uppgifter hör då att mata grisarna, hönsen, farm jobb, städa i huset, hjälpa till i köket och att barnvakta. Skall också köra till en butik åtminstone tre gånger i veckan för att hämta grismat. Konstigt att köra på vänster sida men har typ redan blivit van. Annat då? Jag jobbar ju då för boende och maten men får också lite pengar då jag hjälper till i huset. Om allt går bra så stannar jag här ända till julen då jag åker tillbaka till Sydney. 

Har snart varit i Australien i en månad men känns mycket längre än så. Helt sjukt. Har träffat så många nya människor och sett och gjort så mycket att förstår inte det riktigt. Trap skjutning, farm jobb, nyfödda hundvalpar, cricket, köra på vänster sida... Har säkert ätit mera vitt bröd på en vecka än jag gjorde under hela förra året. Sommaren är på väg och ja, livet känns faktiskt helt okej måste jag erkänna! 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Åh! Hoppas allt är bra! och vad kiva att det har gått smidigt med familjen! (jag är lite avundsjuk, vill också!!)
Sofia28.10.14 kl. 11:23
Joo tack, allt e nog riktigt bra! :) hoppas allt e bra dit oxo, kram!
08.11.14 06:29

Laura, 19år, Ekenäs

"Living a dream"

Kategorier

Senaste kommentarer

20.12, 08:48Några dagar kvar av Natte
28.10, 11:234 veckor av Sofia