Några dagar i Cairns

Jag är tillbaka i Australien. Flög alltså förra onsdagen från Auckland till Cairns. Min plan var ju att jag skulle hitta jobb här någonstans i närheten och sedan resa nedför östkusten sådär normalt. Men mina planer verkar inte hålla så länge haha. Men spenderade i alla fall tre nätter i Cairns. Inte kanske den bästa tiden att vara där, då det är regnperiod, men en riktigt trevlig stad verkar det vara fast jag inte såg så mycket egentligen. Hade massor som jag måste fixa och få gjort, så spenderade mina två hela dagar till det. Fick mitt Tax File Number äntligen fixat (sådär efter två månader...). Fick mina kläder tvättade, två paket skickade till Finland och köpte äntligen ett minneskort till min telefon så att jag kan ta bilder med den också. Annat då? Har laddat upp bilder från vår semester, skrivit lite blogginlägg och försökt få mina glasögon fixade. Har också äntligen köpte en mapp så att jag fått mina papper i lite bättre ordning. Och sen har jag fått lite annat smått gjort. Är faktiskt ganska stolt över mej själv :) På torsdagen blev det också några drinkar med mina roomates i baren bredvid hostellet. En riktigt chill kväll! 

Skulle gärna ha stannat i Cairns lite längre, för nu hann jag inte se ens the Great Barrier Reef  måste. Men åker troligtvis tillbaka dit lite senare då jag fått lite mera pengar ihopfixat. Pengar finns. Inte. 

Just nu är jag i Brisabane. Flög hit igår. Har typ flugit åtta gånger på de senaste två veckorna. Sjukt. Är här tills imorgon måndag, då jag tar tåget till nästa arbetsplats. Det är någon slags resort ungefär 50 minuter utanför Brisabane och en halv timme från Gold Cost. Jobbar igen som en wwoofer, alltså jobbar för boendet och maten men har också möjlighet till lön. Vet inte hur länge jag kommer stanna där, åtminstone i tre veckor om allt går bra. Då får jag i alla fall mitt 2nd year Visa färdigt! Planerna efter det är lite oklara. Vill åtminstone resa ner eller uppför östkusten och kanske åka ett vara till Melbourne då alla säger att det är typ bästa staden. Men mina planer kan ändras ganska snabbt haha. Och på måndagen har jag redan varit hälften av tiden här i Australien om jag då flyger hem i maj som planerat. Men som sagt, så kan planerna ännu ändras

Laura
18.01.2015 kl. 01:13

Lyckade tre veckor

Min och Nathalies miniäventyr var super lyckad! Vi hann se och göra massor; vi hade program så gott som varje dag. Kommer troligtvis förstå att man sett allt och gjort allt först senare, kanske först när jag är tillbaka i Finland. Alla bokningar gick bra (tack Natte!!) och annors också hände det inget allvarligt. Lite för mycket pengar gick det ju åt, speciellt till alla bussar hit och dit och maten. Vet som sagt inte hur många KitKats vi åt, men mera än tillräckligt i alla fall. Plus några KitKat McFlurrys. Gottgott. Annors så är Nya Seeland ett land dit jag vill åka på nytt. Super fint och trevliga människor. Och så mycket att se och göra. :)

I korthet var dessa tre veckor sjukt bra! Och tack Natte för resesällskapet, kunde inte ha varit bättre! 

Laura
17.01.2015 kl. 10:23

Minisemester, del 2: Nya Zeeland


Efter vår vecka i Sydney anlände vi till Auckland på fredagen den 2.1. P.g.a. att vårt flyg anlände mitt i natten så hade vi bokat en shuttle färdigt till Nathalies host familjs hus. Sov alltså hos Nathalies host familj under våra tre nätter i Auckland. 
Vi hade två hela dagar i Auckland. På lördagen for vi till centrum för att kolla runt lite. Nathalie visade runt lite och tillslut gick vi upp för Mount Eden för att få en vy över staden. Var också till en finsk butik, där jag köpte lite salmiak och Fazers blå. Lycka!! Förstår nu hur gott Fazers choko faktiskt är. 
På söndagen for vi till Devonport och Takapuna. I Devonport åt vi lunch på ett kännt Café. Super gott! Gick också upp för en annan kulle för att ha en bättre vy över staden. Efter det for vi till Takapuna där vi simmade och låg på stranden en stund. En riktigt mysig stad och riktigt skönt att komma någonstans där det är lite mindre människor efter att man varit i Sydney.  


På måndagen fortsatte vi vår resa med att flyga till Sydön. Mellanlandade i Christchurch före vi anlände till Queenstown där vi skulle spendera våra nästa fyra nätter. Checkade in på vårt hostel, som visade sig vara ganska dåligt. Men som tur är Queenstown en ljuvlig stad, vilket räddade oss. 
På tisdagen åkte vi på en dagstour till kända Milford Sound. Fyra timmars bussresa dit, två timmar på en båt och fyra timmar tillbaka. Sjukt fina vyer och vädret var återigen perfekt. Sjukt vackert! Ett av de vackraste platserna jag sett! Inte konstigt att det sägs att Nya Zeeland är ett av de vackraste länderna i världen. Super bra dag! 


På onsdagen var det dagen då vi skulle hoppa bungy. Nervösa och lite rädda satte vi oss i bussen som tog oss till Kawarau Brige, världens första bungy plats. Förstår inte riktigt att vi skulle göra det, men vi gjorde det! 43 meter högt och oj vilken adrenalinkick man fick. Skulle kunna göra det på nytt, helt klart! Och bra bilder fick vi också, ävem om det var en aning dyrt. Åt sedan lunch på kända Fergburger. Helt klart den bästa hamburgaren jag ätit! På kvällen for vi ut med våra australiensiska roomates. Gick typ på en pubcrawl, med ett besök till Icebaren. En riktigt kul kväll blev det. 
På torsdagen hade vi inget planerat, så vi bestämde oss att fara upp för en kulle där man hade jätte fin utsikt över området och staden. Chillade där nästan resten av dagen, gick lite runt och tog en walkingtrack tillbaka ner till staden. Åt pizza på Domino's och sedan njöt vi bara. Queenstown är en stad dit jag gärna skulle åka tillbaka till. En liten stad, en super fin plats och massor att göra. Lite tråkigt var det att lämna det nästa dag. 


På fredagen flög vi igen, den här gången till huvudstaden Wellington. Mellanlandade återigen i Christchurch före vi var tillbaka på nordön. Hade två nätter bokat på ett litet mysigt hostell med gratis frukost och wifi (funkade ändå nästan inte). Hade bara en hel dag i Wellington, vilket räckte bra då det inte finns så mycket att se egentligen. På lördagen gick vi lite runt, gick återigen upp för en kulle för att ha en 360 graders vy över staden och resten av dagen chillade vi bara. Inte konstigt att det kallas för the windy city, för blåste gjorde det. Skulle inte heller tro att det är huvudstaden då det är så litet (mindre än Helsingfors).
Måndagen blev en bussdag. Vi tog bussen från Wellington till Tongariro national park, där vi skulle gå den kända Tongariro Crossing, en 19,4 km lång hiking track. 


På tisdagen gällde det! Vi tog en buss till startpunkten och sedan var det bara att börja gå. Var ju inte det säkraste, då det fanns risk för vulkanutbrott och vissa ställen var riktigt branta. Men vi klarade det! Det tog ungefär 7 timmar för oss att komma igenom det. Lite ont fick man ju i benen men man kände knappt det då allt var så fint. Sjukt fina vyer återigen. Overkligt egentligen. På kvällen gick vi till ända restaurangen som fanns för att äta fish and chips vilket man äter mycket av i Nya Zeeland. Gott! 
Vår sista gemensamma dag i Nya Seeland spenderades på bussen tillbaka till Auckland. Riktigt skönt att åka buss, förutom att bussen vi åkte med var en sovbuss. Det var trångt och hälften av sätena var felsvänga. Men fina vyer återigen. Var tillbaka i Auckland senare på kvällen. På onsdagen var våra tre veckor över. Nathalie blev kvar i Auckland för ett par månader och jag tog flyget tillbaka till Australien och Cairns! 
 

Laura
17.01.2015 kl. 10:15

Minisemster, del 1: Sydney


Min och Nathalies tre veckor långa "semester" började men en vecka i Sydney. På morgonen den 25. december tog jag tåget från farmen där jag varit i lite över 2 månader. Lite blandade känslor; lite ledsamt att inte vara hemma i Finland då det är jul och allt, ledsamt att lämna familjen (trivdes super bra efter en lite trög start) och samtidigt var jag ju jätte glad och excited över att äntligen träffa Natte och att det som vi så länge väntat på och planerat skulle äntligen börja! Åkte till flygplatsen och vet inte när jag senast börjat gråta av att se någo haha. Lycka och en liten lättnad kanske också. 
Juldagen firades då med en portion pasta bolognese i cafeet bredvid hostellet och lite regn. Plus att vi hade fyra månader att ta ifatt. 
På fredagen var det boxing day och den stora rean. Riktigt bra priser, men för mycket människor. Man rymdes knappt in i butikerna plus att det var långa köer till vissa butiker. Men något hittade vi i alla fall! :) På eftermiddagen åkte vi lite turistibuss runt i Sydney, vilket vi fortsatte med på lördag! 


På lördagen blev det förutom bussåkande också lite mera turisterande. Kollade upp Harbour Bridge, Darling Harbour och Opera huset. Åt Harry's famous pies. På eftermiddagen tog vi tåget till Ikea för att äta lite köttbullar och annat gott. Och usch vad gott det var! Att känna doften av en kanelbulle efter typ 3 månader var ju nästan himmelskt! Plus att äta köttbullar och mos och lite lösgodis. Efter det rullade vi typ tillbaka till hostellet för att göra oss färdiga för "en" drink ute. Vi gick till närmaste baren med våra två holländska roomates och kvällen blev ju som den blev. Men roligt hade vi!


På söndagen gjorde vi inte så mycket, shoppade lite för att hitta något att ha på oss på nyåret. 
På måndagen blev det en dagstour till Blue Mountains som tydligen är en av Australiens populäraste sevärdheter. Hade perfekt väder hela dagen vilket vår guide jämt berättade åt oss plus att han typ berättade sin livshistoria åt oss haha. Sött. Efter ungefär 2 timmars bussresa stannade vi vid Blue Mountains i några timmar. Hälften av tiden gick åt till att köa. Även om det var jätte fint så var mina förväntingar större. Men nu har man sett det i alla fall. Efter det blev det ett besök på en djurfarm där man fick se australiensiska djur och sen fick vi ta ett foto med koalan också! Tillslut åkte vi båt tillbaka till Sydney. 
Tisdagen spenderade på Bondi! Det var lite mera människor än när jag var där i oktober, men plats fanns det ju också för oss. Kommer ihåg då jag sett på Bondi Rescue på TV och tänkt att dit vill jag fara någon dag. Och sen ligger man där mittiallt bara sådär. Sjukt. Vädret var återigen super och efter några timmar på stranden så testade vi på Hungry Jacks (samma som Burger King). Kollade lite i några butiker före vi tog bussen till Norra Sydney, där vi skulle bo resten av dagarna. 


På onsdagen var det ju nyårsafton. Runt 12 tiden åkte vi in till centrum för att sedan köa i en halvimme för att komma in på ett område där man kunde se raketerna. Vi var inte förberedda på det bästa sättet, då vi hade kjolar på oss, ingen hatt med oss eller något annat som man kunde fördriva tiden med. Inne på området träffade vi två kompisar som jag lärt känns under min tid på farmen. Spelade kort och chillade. På området rymdes 17 000 människor, så lite fullt var det ju plus att det var ganska jobbigt att bara vänta i 10 timmar. Men det var nog värt det. Raketerna var bättre än bra! Svårt att förstå att man  sett det och att man varit där på nyåret! 
Torsdagen, vår sista hela dag i Sydney, blev en cilldag. Åkte en sväng till Manly beach, som var riktigt najs! Låg på stranden i någon timme och kollade runt lite. På kvällen hade vi filmkväll, vilket jag inte haft sen jag vet inte när. Skönt. 
På fredagen åkte vi in till centrum, lämnade väskorna i ett hostell och efter det träffade vi några vänner som jag också lärt känna under min tid under farmen. Gick lite runt, chillade lite i Botanic garden och sen åt vi lite Hungry Jacks. På eftermiddagen tog vi tåget till flygfältet för att sedan ta flyget till Nya Zeeland och Auckland, där vår resa fortsatte.

Sådär i korthet var vår vecka i Sydney lyckad! Vi hann med massor, vädret var bra och allt gick bra. Pengar gick ju mera åt en man hade tänkt sig och vårt KitKat ätande började ju också. Vet inte hur många vi åt under våra 3 veckor allt som allt, men några tiotals säkert haha. 

Laura
17.01.2015 kl. 08:25

Sydney!

God jul alla! Här regnar det... Jag är tillbaka i Sydney med ljuvliga Nathalie! Nästa 3 veckor kommer bli super har jag på känn. Imorgon blir det shopping, då det är stor rea här och möjligtvis IKEA o köttbullar. Bra dagar :)
Laura
25.12.2014 kl. 10:07

Några dagar kvar

Veckan börjar lida mut sitt slut. Sjukt hur dagarna går. Som sagt så har vi varit ensamma här på farmen den här veckan. På lördagen for vi ut på kvällen. Söndagen körde vi som sagt till Kiama och stranden. På måndagen måste vi köra två gånger och hämta mat åt grisarna då det fanns så mycket. Lite smått jobbigt men till slut gick det ganska snabbt då vi ändå är tre. På eftermiddagen blev det lite shopping i Mittagong med Marine (franska flickan). Kul! 
Tisdagen blev en jobbdag. Vi hade fått uppgiften att ta fast 7 små grisar och föra dem till slakteriet. Inte det lättaste jobbet, men med lite hjälp så fixade vi det. 
Onsdagen körde jag och Marine till Wollongong för lite mera shopping. Älskar roadtrips! Vi lyckades tappa bort oss lite och då vi skulle åka hem hittade vi inte parkeringsplatsen där bilen var. Men som sagt så är australienare jätte trevliga och till slut hittade vi den. Haha. Bra dag! 
Igår skulle vi åka och kolla på Belmore Falls men bilen slutade fungera... Men vi bestämde ändå med Marine att vi skulle åka, så vi tog den äldre bilen. Efter att vi sett vattenfallet, blev det en liten roadtrip till Kangaroo Valley och staden Nowra. Bra väder och kul hade vi än en gång! 
Annors har vi bara chillat. Jobbat lite. Lekt med valparna. Bara njutit. Idag blir det troligtvis en drink eller två på kvällen och snart far jag och Valentin (franska killen) till gymmet. Har inte varit på gym på nästan 3 månader så kommer bli sjukt skönt! Och imorgon kommer ju familjen hem. Inte många dagar kvar nu! :) 

Laura
19.12.2014 kl. 02:07

14.12

Det har regnat nu i två veckor. Varje dag. Åskat och stormat har det också. Ibland har solen tittat fram och under vissa dagar har det varit varmt. Men annors har vädret varit bara dåligt. Urk. Hoppeligen blir nästa vecka bättre. Idag är vädret åtminstone bra! 
Annat då? Fick först sällskap av en österrikisk kille, sedan av en fransk kille och förra måndagen  av en fransk flicka. Bara kul! Vi har chillat, jobbat, bowlat, varit några kvällarna till en pub/bar och ätit flera goda middagar. Jag var också en kväll och köra runt med pappan i deras minibil. Vi såg wombats, en wallabi och några bambin haha. Familjen åkte igår på en veckas semester, så vi kommer bo ensamma på deras farm, så det kommer bli riktigt roligt och skönt. Vi har en (två) bil som vi kan använda, så några roadtrips blir det antagligen. Och annat skoj hittar vi förstås på. :) Vi skulle idag fara och kolla på ett vattenfall, men till slut hamnade vi i Kiama, en stad vid kusten. Riktigt roligt och jag såg havet igen efter nästan två månader! Roadtrips med bra sällskap och hög musik är de bästa. Lovelife. 

Det är bara ett några par antal dagar innan jag åker vidare. Min engelska har blivit mycket bättre och jag har också blivit mycket självsäkrare med den. Jag förstår ganska bra den australiensiska accenten. Har blivit mycket nära med familjen och kommer nog vara ganska svårt att åka iväg. Speciellt mycket kommer jag sakna barnen. Ljuvlig familj, ljuvliga människor och en ljuvlig plats helt enkelt. 
Då jag åkte iväg var jag mest orolig för min engelska. Min engelska har aldrig varit dålig men den har heller aldrig varit sjukt bra. Jag har klarat mej. Så jag var lite orolig hur jag kommer klara mej men jag har klarat mej galant. Har träffat flera människor som inte typ kan någon engelska. So no worries som de säger här. 
Jag åker alltså till Sydney på juldagen. Jul och nyår där och efter det åker vi med Nathalie till Nya Zeeland. Vi är där nästan två veckor och den 14 flyger jag till Cairns. Planerna är lite oklara efter det men ett jobb måste jag hitta, om jag vill stanna kvar här. Stay tuned.
Laura
14.12.2014 kl. 10:41

Annorlunda

Barnen tycker att det är sjukt konstigt att jag sätter ketschup på min pasta. Alltså vem gör inte det? Haha 
Trafikljusen för fotgängare har ett ganska högt ljud och då de bytt till grönt, byts de snabbt till ett rött blinkande ljus. 
Nästan alla skolor har uniformer. 
Skolåret slutar i december. 
I de flesta matbutiker behöver man inte packa sakerna själv, utan den som jobbar i kassan gör det åt en!! Men istället får man små gråa plastpåsar, som är mycket ohändiga. 
Alla är så sjukt trevliga och istället för att bara hälsa med ett hej så frågar man alltid också hur är det. 

Vänstersidig trafik.

Middagen är vanligtvis först 7-8-9 tiden. 
Ordet cheers används ofta. 
 

Laura
02.12.2014 kl. 02:54

Bara bra

Det har gått två månader här i Australien och allt är bara bra! Mina senaste veckor och dagar har jag jobbat som vanligt, men också hjälpt till att måla ett garage och bygga ett nytt staket åt grisarna. Har också hunnit med massa annat. Har roadtrippat till staden Wollongong, en stad som ligger ungefär 70km från var jag bor just nu. Skulle se om jag hittade någo bra klädbutiker, men allt slutade med att jag tappade typ bort mej. Staden var lite större än jag trott. Men hittade tillbaka tillslut hehe. Har också varit och kollat på en school play i pojkarnas skola. 12-åriga pojkar som spelade Oliver Twist. Riktigt bra var det! 
Hade en mycket bra fredag för två veckor sedan då jag fick chansen att fara och se på horse races. Alla klär upp sig, med hattar och allt. En mycket lyckad dag som slutade med en liten fest hos en av familjens vänner. Har också träffat en fransk flicka som också är en wwoofer. Har fått sällskap av en österrikisk kille och imorgon kommer en fransk kille hit. Kul! Har också varit på flera middagar, jobbat lite extra (extra cash!), barnvaktat, simmat i en creek under en mycket varm söndag, testat familjens nya flying fox (?), druckit flera goda milkshakes och flera glas vin. Har träffat massor med nya människor, både australienare och från andra länder. Vädret har varit mycket varmt vissa dagar och vissa dagar har det regnat och varit under 20 grader. Brr. Igår stormade det. Ösregn och åska. Har också lyckats slå min tå två gånger, vilket resulterat i en blå och svullen tå. Mycket intressant eller hur? 

Vad mera? Saknar ju förstås alla där hemma. Skyr, Reissumies och ett fungerande snabbt nät saknar jag också, men annors är allt nog bra. Har flera gånger under resan haft dagar och stunder då livet bara känns så sjukt bra. Älskar den känslan! Men ännu bättre är väl känslan då allt redan känns sjukt bra men du vet att du har ännu bättre dagar framför dej! Ojojoj. Längtar ju såklart till 25 december, då jag inte bara fortsätter min resa och åker tillbaka till kära Sydney, utan då får jag också träffa kära Nathalie som jag inte sett på 4 månader! Kommer bli prima! Och sommaren är ju här. Och julen förstås, med min chokokalender som bara kostade $1! (Inget slår ju ändå Fazers eller kinders). Livet känns nog riktigt bra just nu!

Laura
02.12.2014 kl. 02:53

Jag vill se världen

Jag vill se världen. Resa runt. Se allt. Backpacka i Asien. Fara till USA. Karibien. Resa runt i Europa. Känns som om ju längre jag varit här destu mera vill jag se och uppleva! 
Hade annors en riktigt bra lördag igår. Inget speciellt egentligen. Lite vin och bra sällskap. Kollade på solnedgången. Kändes som livet faktiskt är riktigt bra. Det är så fint och lungt här. Harmoniskt. Bara bra helt enkelt. Inte bara här som familjen bor utan jag tror att jag är lite kär i Australien. Sjukt.

 


 
 

Laura
09.11.2014 kl. 02:06

Jobbet

Mitt jobb här hos familjen går ut på lite allt möjligt. Ibland blir vissa dagar lite långtråkiga men för det mesta är ingen dag likadan. Så vad håller jag på med:
-åtminstone tre gånger i veckan kör jag till en matbutik som ligger i Bowral (ungefär 20km) för att hämta mat åt grisarna. Det är egentligen helt vanlig mat som bröd, frukter, grönsaker, kött som inte mera får säljas. Det är härifrån som familjen också får det mesta av sin mat. Gratis mat alltså! 
-matar hönsen, hundarna och grisarna varje dag
-kollar att grisarna elektriska staket (?) fungerar
-hjälper till i köket, städar
-är barnvakt nu och då och om det behövs skjutsar jag barnen till skolan och olika hobbyn
-annat farmjobb

Brukar vanligtvis vakna där 7 tiden och det är sjukt hur trött man är på kvällarna. Har egentligen inga arbetstider, jobbar lite nu och då. Ganska chill egentligen. Varför jag valde denna familj var väl för att de bor nära Sydney och åker ju tillbaka dit till julen. Längtar!! De verkade också jätte trevliga och det är de också, fast barnen är ganska bortskämda och ingen städar egentligen efter sig... Jobbet verkade också omväxlande plus att jag får lite extra pengar då jag hjälper till i huset. Får också mitt 2nd year Visa nästan gjort. Att vara wwoofer verkade också passa bra in såhär före jul och spenderar ju nästan inga pengar så. Plus att jag får uppleva saker som jag inte kanske annors hade fått. Ibland undrar jag ju nog varför jag är här då jag kunde t.e.x. ligga på en strand och jobba med något helt annat. Men jag klagar inte. Verkligen inte. Jag är ju ändå i Australien :D


Annat då? Var förra fredagen och terräng cykla med mamman och hennes kompisar i en s.k. bush. Inte det enklaste då terrängen var stenig, guppig och "backig". Slutade med att jag tvärbromsade med framhjulet och flög över cykeln. Ett djup sår i ena armbågen och flera blåmärken blev resultatet. Men roligt var det! 
Firade också Halloween och gjorde trick or treat med barnen. Har varit barnvakt ganska mycket, jobbat och bara njutit helt enkelt. Längtar sjukt mycket till jul och nyår men det är inte länge kvar mera. Snartsåsnart. 
Om ni vill kolla vad wwoofing är så klicka på länken: http://www.wwoof.com.au
Jag skriver mina inlägg på iPaden, vilket är sjukt trögt så inga bilder för tillfället. Men ska försöka få det fixat. :) 
Laura

 

Laura
08.11.2014 kl. 06:24

4 veckor

Hej, jag lever fortfarande! :) Familjen som jag bor hos har nog wifi, men den är begränsad... 
Surf Camp var bra om man inte räknar med vädret. Det regnade eller var mulet fyra av fem dagar. På andra dagen stormade det. Elektriciteten for men som tur hade vi en lite bättre "lägenhet" med eget badrum, kök, tv. Lyxigt gemfört med hostel :D slutade med att sju personer kollade på film från en ipad. Vi hade två surflektioner per dag förutom på måndag och fredag då. Morgonmål, lunch och middag hörde till, vilket var supergott. Kan väl säga att jag kan surfa nu eller kommer upp på brädan åtminstone! Veckan var lyckad, med bra sällskap, stämning, bra ledare och super sista kväll. Jobbigt var det ju också, speciellt då vädret inte var det bästa, men det var verkligen värt 595$! 
Stannade i Sydney mellan fredag och lördag. Känndes nästan som att komma "hem" haha. Stannade på sama hostell som jag bodde på den första ena och halva veckan. Skönt att ha wifi igen efter fem dagar utan nät.

På lördag morgon skulle jag ta tåget till en stad kallad Moss Vale, men det fick bli buss istället p.g.a. något arbete. Har nu bott hos en familj i lite över en vecka och kan väl säga att jag trivs helt bra! Det är ju alltid lite konstigt att bara början leva med några random människor, men det har gått förvånansvärt bra. De har en stor farm, med grisar, kor, två hästar, gäss, ankor, höns, lamm, alpackor och två hundar, som fick valpar på måndagen. De har fyra barn, två flickor som är 3 och 7 och två pojkar som är 8 och 10. Själv sover jag i en "shed". Delade första natten rum med en amerikansk flicka och har efter det delat rum med en svensk flicka som också lärt mej typ allt. Kul med sällskap! Men hon åker bort denna vecka. Till mina uppgifter hör då att mata grisarna, hönsen, farm jobb, städa i huset, hjälpa till i köket och att barnvakta. Skall också köra till en butik åtminstone tre gånger i veckan för att hämta grismat. Konstigt att köra på vänster sida men har typ redan blivit van. Annat då? Jag jobbar ju då för boende och maten men får också lite pengar då jag hjälper till i huset. Om allt går bra så stannar jag här ända till julen då jag åker tillbaka till Sydney. 

Har snart varit i Australien i en månad men känns mycket längre än så. Helt sjukt. Har träffat så många nya människor och sett och gjort så mycket att förstår inte det riktigt. Trap skjutning, farm jobb, nyfödda hundvalpar, cricket, köra på vänster sida... Har säkert ätit mera vitt bröd på en vecka än jag gjorde under hela förra året. Sommaren är på väg och ja, livet känns faktiskt helt okej måste jag erkänna! 

Laura
27.10.2014 kl. 07:22

Jag lever!

Hej pa er! Jag lever! Imorgon ar det exakt tva veckor sedan flyget lyfte fran Helsingfors. Kanns mycket langre an sa. Men allt ar bra har "Down Under". Varfor jag inte bloggat tidigare ar for att det gar sa trogt med padden. Men skall forsoka uppdatera sa ofta som mojligt.

Jag flog via Amsterdam, Kuala Lumpur och Jakarta. Flygresan tog ca 32 timmar och framme i Sydney var jag pa onsdag morgon. Somnade direkt da jag kommit till hostellet vilket inte var det smartaste. Inte sa kul med jet lag.

Har nu varit i Australien och Sydney i nastan tva veckor och jag alskar det. Alla ar sa trevliga och glada och hostellet jag bott pa ar mycket bra. Plus att jag haft och har bra roommates. Sa klagar gor jag verkligen inte! Lite ensamt kanns det ju ibland fast man hela tiden ar bland manniskor.

Vad har jag da sysslat med? De forsta dagarna gick till jet lagen. Kollade runt lite. Forsokte forsta att jag verkligen ar i Autralien och Sydney. Fattar inte det riktigt annu heller. Turistade en dag med en fransk flicka som jag traffade pa flygfaltet i Jakarta. Kollade in Bondi Beach och centrum. Annat da? Har varit till Opera huset, Harbour Bridge, Darling Harbour och andra platser har nara. Turistat. Hostellet ar mitt i centrum sa allting ar nara. Har ocksa fixat australiensiskt sim kort, bank kort, medi care kort och annat som man behover. Har traffat massor med nya manniskor och ocksa fatt nya vanner. Har varit ute och festat nagra dagar. Sjukt bra kvallar! Varit pa barbeque. Solat och simmat pa Bondi och ocksa kollat in andra strander. Chillat. Njutit. Planerat. Det ar sa sjukt hur trevliga alla ar. Alla fragor alltid hur det ar och helt okanda personer kommer fram och talar med en nar man ar i butiken. Men dyrt ar det. I alla fall har i Sydney. Men det far man leva med.

Sa vad hander nu da? Aker imorgon pa 5 dagars surf camp tva timmar soder fran Sydeny. Kommer tillbaka till Sydney pa fredagen och pa lordagen aker jag till en familj som en wwoofer. Istallet for att jobba for pengar sa jobbar jag for boende och maten. Om allt gar bra ar jag dar anda fram till julen och sen blir det jul och nyarsfirande med Nathalie i Sydney. Och efter det Nya Zeeland. Sa att sant. Ingen bild den har gangen men skall satta upp sa mycket som mojligt pa facebook. Ha det bra!

Cheers, Laura

 

 

 

Laura Takala
12.10.2014 kl. 10:56

Laura, 19år, Ekenäs

"Living a dream"

Kategorier

Senaste kommentarer

20.12, 08:48Några dagar kvar av Natte
28.10, 11:234 veckor av Sofia