Ett halvt år

Idag är det då 6 månader sedan jag åkte iväg. Känns som om det var just jag sa hejdå till alla där hemma men ändå känns allt som hände på hösten som tusen år sedan. Konstigt. Annors så har jag hittat en ny familj där jag kommer stanna i ungefär 4 veckor. Åker dit på fredagen. Varför jag lämnar min nuvarande familj är pga. stort pengabrist och för att jag inte riktigt trivts med dem. Början var bra men ja, det är bara inte mina slags typer. Så att sånt. Kommer spendera en natt på hostel vilket kommer vara riktigt skönt måste jag erkänna. 
Har också fått sommarjobbet fixat! En sak mindre att stressa över. Jag har säkert flera tiotals myggbett på mina ben. Det är inte likadan som där hemma, utan om man skrapar bettet blir det värsta såret som inte slutar klia. Suck. Igår var jag till Movie World med två andra flickor. Det var länge sen sist jag varit på en nöjespark så roligt var det. Blir säkert flera besök dit då jag ändå har ett pass dit. Annors så har det inte hänt så mycket. Väntar på torsdagen och hoppas på att nya familjen är awesome! 

 


 

Laura
30.03.2015 kl. 12:47

Noosa

Åkte då förra fredagen till Noosa över veckoslutet. Noosa ligger i norra Sunshine Coast, ungefär 100km norr om Brisabane. Åkte dit med två andra flickor, Claire (U.S.A) och Anna (Norge). Claire hade för några veckor sedan frågat på Facebook om det finns någon som vill åka dit med henne, så bestämde mej för att åka (varför inte liksom). Och super kul var det! 
Vi körde dit, var framme i hostellet ungefär 6-7 tiden. Kvällen spenderades med middag, några drinkar och kortspel med två andra britter. Lyckad kväll! 

På lördagen hade vi bestämt att fara och rida, då vi läst att det är en av de bästa sakerna att göra i Noosa. Och det var det också. Jag har själv aldrig ridit själv. Har nog suttit på en häst men det var längelänge sen. Så lite nervös var jag ju. Men bra gick det och en rolig upplevelse var det. Efter det kollade vi lite på Sunshine Coast vyerna, körde via en Drive Thru Bottle Shop (!!!) och sedan tillbaka till hostellet. Kvällen började med lite kortspel och goon (superbilligt vin) i närmaste parken. Sedan blev det lite pizza vid hostellet och tillslut utgång med några andra som vi lärt känna. Lyckad och kul kväll även om det började störtregna då vi skulle hem. Blev också lite taxiåkandes hit och dit men roligt var det! 

På söndagen checkade vi ut och körde till Main Beach. Hade bra väder i någon timme före det började störtregna igen. Ett super lyckat och kul veckoslut med bra sällskap. Det är ju alltid lite sådär att åka någonstans med människor man aldrig träffat förut men det känns som om jag kännt dessa två längre än bara två dagar! Sjuktbra. :) 

Laura
24.03.2015 kl. 11:26

Byron Bay

På grund av att host mamman är borta denhär och nästa vecka så hade jag både torsdagen och fredagen ledig! Vi bestämde då med Jenny och Linda (båda tyskar) att ta en roadtrip till Byron och tillbaka. En super lyckad dag blev det! Vädret var perfekt. Jag tog tåget till södra Brisbane varifrån de plockade upp mej. Det tog ungefär två timmar med bil, vilket känns så kort då Byron ändå ligger i New South Wales och inte i Queensland plus att det är annan tidszon där. Då vi var framme åkte vi upp till Lighthhouse och mest östra punkten i Australien. Sjukt fina vyer! Resten av dagen blev det chill på stranden, Domino's och till slut kollade vi på solnedgången och tog lite bilder före vi körde tillbaka till Brisbane. Finns inte så jätte mycket mera att se i Byron så en dag räckte riktigt bra. Åker kanske dit före jag far tillbaka till Sydney, får se. Fick också köra, vilket jag inte gjort sedan december. Kul det också! Var hemma runt midnatt då jag ännu måste ta tåget och bussen upp till Norra Brisbane. En av de bästa dagarna på länge faktiskt! :) 

Laura
23.03.2015 kl. 23:07

Just så

Har varit här hos familjen i snart en vecka och jag trivs riktigt bra. Det är ett ungt par, skulle gissa mellan 25 och 35, och de har två pojkar. Den äldre, Jaxon, är fyra (snart 5) och den yngsta, Jasper, är snart 2. De bor i norra Brisbane, i Redcliffe. Området verkar vara riktigt trevligt plus att det är omringat av hav och stränder, vilket jag gillar stort. 
Jag jobbar 20 timmar i veckan och 16 av dem går åt till att leka och ta hand om barnen. Fyra timmar per dag fyra gånger i veckan plus fyra timmar lite städning. Jag har ett eget rum, eller mera egentligen en egen våning, med badrum och ett litet kök. Och jag har egen tv med netflix!!!

Jag kommer stanna här åtminstone ändå till 3. april, kanske några veckor längre. Har ingen aning vad som kommer hända sen, då allt är lite råddigt just nu... Jag hade sommarjobb och allt fixat men fick för några dagar sen veta att jag inte ändå får det så får nu se hur allt blir. Jag kanske kommer hem tidigare elle sen kommer jag hem senare eller sen kommer jag när jag hade planerat. Vem vet? 

Annat då? Vädret är ururselt för tillfället. Det är två cykloner här i Australien, den ena lite starkare än den andra. Det ösregnar och kommer väl göra det i en vecka framåt... Varje hus jag varit till har taken läckt, mer eller mindre. Varmt är det ju men annors lite tråkigt då man inte kan göra så mycket. 

Laura
20.02.2015 kl. 05:26

Bildbomb 1

Några bilder från min första tid i Sydney! :)

 

Laura
28.01.2015 kl. 04:48

Kärlek

Laura Takala
08.04.2014 kl. 18:45

Laura, 19år, Ekenäs

"Living a dream"

Kategorier

Senaste kommentarer

20.12, 08:48Några dagar kvar av Natte
28.10, 11:234 veckor av Sofia